LED lights op hout

Materialen:
– dunne houten plaat
– carbonpapier
– LED light met batterij
– lijmpistool
– acrylverf + penseel
– paint marker of permanent marker zwart

Kleurplaten:
– eend
– konijn
– roos
– xbox

Zet het lijmpistool alvast aan en laat ‘m opwarmen.

Kies een van de kleurplaten uit die je wil gebruiken voor je kunstwerk. Leg de kleurplaat op de houten plaat. Leg daar bovenop het carbonpapier neer. Trek de lijnen van de kleurplaat over met potlood.

Tip: zorg ervoor dat de kleurplaat en het carbonpapier goed blijven liggen door de randen vast te maken met schilderstape of klemmetjes.

Als het lijmpistool warm genoeg is, dan ga je de LED light op de randen van je tekening plakken. Pas op dat je je vingers niet verbrandt!

Begin onderaan de tekening. Leg elke keer een duppeltje lijm op de rand van je tekening neer, leg de LED light erop, nog een klein druppeltje lijm eroverheen, houd de LED light vast en laat ‘m even opdrogen.

Werk zo je hele tekening op de plaat af, totdat de tekening helemaal omlijnd is met LED light. Heb je een stukje over? Dit kan je gewoon afknippen.

Als de lijm is opgedroogd kan je de tekening gaan schilderen met acrylverf. Het is niet erg als er verf op de randjes van de LED light komen, deze kan je met een nat doekje makkelijk weer schoonmaken.

Zodra de acrylverf droog is (je kan eventueel met een föhn het proces versnellen) trek je de overige lijnen van je tekening over met een zwarte paint marker of permanent marker.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait