Over Guusje

Guusje is een grijze roodstaart papegaai, geboren op 4 oktober 2020. Guusje is geboren bij een kweker in Nederland. Toen Guusje 20 weken oud was mochten we haar ophalen en sindsdien woont ze bij ons. Ze is niet zomaar een huisdier, maar als een ‘eigen kind’ is Guusje lid van ons gezin.

Mensen vragen ons altijd of Guusje kan praten. Het antwoord is JA, ze praat graag de hele dag! Alleen niet op commando. 😉

Guusje leerde praten toen ze 7 maanden oud was, haar eerste woordjes waren “Hoi Guus!” Sindsdien leert ze elke week nieuwe woorden! Zoals: “Hoe gaat het met je?” en “Ik hou van jou!” en nog veel meer! Op ons YouTube kanaal heb ik een afspeellijst gemaakt waar je heel veel woorden die ze al heeft geleerd kunt zien en horen. Bijvoorbeeld in dit filmpje.

Een papegaai is niet zomaar een huisdier. Je kan een papegaai vergelijken met een kind van ongeveer 4 jaar oud: ze zijn slim, kunnen veel leren, maar hebben ook veel aandacht nodig! Doordat ik zoveel thuis werk kan ik ook alle aandacht aan Guusje geven. Als ik boven in mijn atelier aan het werk ben, dan gaat Guusje gezellig mee. Ze heeft daar een eigen speelplek waar ze heerlijk kan kletsen en spelen terwijl ik aan het werk ben.

Grijze roodstaart

Maar niet alleen in mijn atelier heeft Guusje een eigen plekje, eigenlijk overal wel in huis. In de woonkamer heeft ze haar eigen kooi met speelplek bovenop. Er hangt ook een grote schommel aan het plafond en er staat een kleine speelboom op wielen naast. In de keuken heeft Guusje een prachtige zitplek voor het raam. En in de badkamer heeft ze een zitstok naast de douche en een zitstok in de douche. Als ik ga douchen, dan gaat ze gezellig mee. 😉 Op mijn Pinterest kan je foto’s zien van alle zitplekken die Guusje bij ons in huis heeft.

Als we buiten gaan wandelen, de kinderen ophalen van school, een dagje weg of op vakantie naar de camping, dan gaat Guusje ook mee. We hebben een speciale rugzak voor Guusje met een stok erin, zodat ze overal mee naartoe kan.

Ja… het is dus echt niet zomaar even een huisdier die je in huis neemt. Ze hebben veel aandacht, liefde en verzorging nodig – en dan kunnen ze ook nog 60 jaar oud worden!

Ik vertel je graag alles wat ik weet over het hebben van een papegaai als huisdier. Je mag me altijd een berichtje sturen als je vragen hebt. Of kom gezellig langs wanneer ik ga voorlezen of een kindercollege geef. Guusje komt dan natuurlijk ook mee! Check even mijn agenda voor de eerstvolgende datum.

Je kunt onze dagelijkse avonturen volgen in onze blog, op Instagram of YouTube.
Of neem een kijkje in ons fotoalbum.

Wie weet tot gauw!

En voor onze creatieve fans speciaal een kleurplaat van Guusje om te downloaden: