Week 14

Maandag 1 april 2024
We vierden tweede paasdag met paaskoekjes versieren, wafels bakken en een lekkere wandeling buiten. Ik had twee seed shakers gekocht en verspreidde alle bloemenzaden over het grote veld vlakbij ons huis. Een klein deel bewaarde ik voor in onze tuin. In de lente en zomer laten ze daar het gras altijd hoog groeien voor de insecten en andere beestjes. Goed voor de natuur! Nog een paar weken wachten voordat de zaden gaan bloeien, ik ben zo benieuwd naar het resultaat!

Dinsdag 2 april 2024
Helemaal uit mijn ritme, omdat gisteren een feestdag was. 🥲 Maar vandaag eerst even mijn lesvoorbereiding geschreven en een voorbeeldje gemaakt in mijn atelier. Vrijdag gaan we werken met houtskool. Dat geeft altijd een rommeltje, maar is ook zo leuk! Daarna had ik nog tijd over voor mezelf en ging ik weer wat spelen met mijn gelli plate. Jaren geleden kochten we een doos met papieren tasjes. Deze gebruik ik altijd als ik cadeautjes geef. De zit doos nog voor 3/4 vol en ik besloot om een paar tasjes te gebruiken en bedrukken met de gelli plate. Er zaten leuke resultaten tussen!

En na lange tijd wachten zijn ze dan eindelijk begonnen met onze overkapping te bouwen! Guusje staat normaal gesproken in de woonkamer voor het raam, maar vandaag stond ze in de keuken (beetje onhandig en in de weg…) zodat ze niet de hele tijd schrikt van alles wat er buiten gebeurd.

Woensdag 3 april 2024
Met een feestdag op maandag loopt de week helemaal anders. Vanochtend gingen Guusje en ik aan de slag met de administratie en de planning van social media. Het lukt me niet om alles op social media bij te houden, maar ik heb zoveel leuks om te delen. Dus sinds kort plan ik voor elke ochtend een bericht in. Dat kost even wat tijd, maar daarna heb ik er geen omkijken meer naar. En dan komen de leukste dingen toch online te staan. 🙂

Vrijdag 5 april 2024
Vorige week was er geen knutselles i.v.m. Goede Vrijdag. En hoewel een weekje vrij soms heel erg lekker is, mis ik de kinderen en het knutselen ook altijd wel! Vandaag was het dan weer tijd om de hele dag te knutselen. In de ochtend eerst bij de kleuters op school, daarna met de kinderen bij Knutselen & Kletsen. En dat is het ook écht: we knutselen en kletsen de hele middag en het is zó gezellig. ❤️

Vandaag gingen we bij K&K aan de slag met houtskool. Voor de een ‘n feestje, voor de ander een drama. 🤭 En dat is allebei oké. Ik wil graag de kinderen kennis laten maken met allerlei verschillende materialen en activiteiten en ieder heeft zijn eigen voorkeur.

Het was weer supergezellig en een super creatieve dag vandaag. Zoveel pareltjes, zoveel geluksmomentjes. Dan denk ik elke keer: daar doe ik het voor. 🙏

Zaterdag 6 april 2024
Het was alweer twee maanden geleden, dus tijd voor de kapper. Elke twee maanden laat ik mijn dreadlocks bijwerken. De uitgroei en de pluis. Ik zat vandaag 10 uur in de stoel… Ik sorteerde al mijn foto’s in mijn fotobibliotheek, ik las ‘n tijdschrift, we keken samen een filmpje en we kletsen en zingen mee met de radio. 😊 Daarna was ik echt helemaal op, snel naar huis en naar bed!

Zondag 7 april 2024
Na zo’n lange dag bij de kapper, moet ik altijd echt even bijkomen. Ik plan dan ook altijd een dag thuis en meestal gaan we dan buiten in de tuin werken. Dat was nu ook wel nodig, want nu de overkapping deze week is geplaatst, was het hoog tijd om op te ruimen. We hebben de hele dag buiten gewerkt, tussendoor thee gedronken, buiten geluncht en ‘s avonds zelfs buiten gegeten. Zonder de overkapping hadden we dit nooit zo vroeg in het jaar gedaan. Heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait