Mini Museum

De kinderen keken er al maanden naar uit. En vandaag was het dan eindelijk zover: ze presenteerden hun eigen Mini Museum!

We begonnen de les natuurlijk eerst nog even creatief. Ik had mijn paint markers meegenomen en de kinderen mochten deze gebruiken voor de laatste details op hun klei en schilderij.

Op de gang maakte ik alvast twee inpaktafels met krantenpapier, waar de kinderen na afloop van het Mini Museum hun kleikunstwerken konden inpakken om veilig mee naar huis te nemen.

Bij de groep Mini Makers gingen we nog aan de slag met een paar tekenopdrachten:

Teken heel snel een poes.
Teken heel langzaam een hond.
Teken een olifant met je ogen dicht.
Teken een konijn met je andere hand.
Teken een aap op de kop.
Teken een muis in een boom. 

Daarna mochten de kinderen zelf nog ideeën bedenken. Ze vonden het hilarisch! En een aap op de kop? Dan draai je het blaadje toch gewoon op de kop! 😉

Nadat we al zoveel lessen met elkaar hebben gehad kent iedereen elkaar goed, is de sfeer heel relaxed en voelt iedereen zich thuis. Zelfs de slippers gingen uit tijdens het tekenen. Heerlijk! 😄

Bij de Creatieve Kids, de tweede groep met wat oudere kinderen, deden we een andere activiteit. Ik had bij alle kunstwerken en knutselklappers kaartjes neergelegd met kunstvragen daarop. De kinderen mochten rondlopen en (samen) deze vragen beantwoorden. De kunstwerken werden serieus bekeken en besproken, super!

Daarna was het tijd voor het Mini Museum. Iedereen mocht zijn eigen plekje in de klas uitzoeken en naar eigen inzicht de kunstwerken tentoonstellen.

Alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kwamen kijken. Het klaslokaal stroomde vol en wat waren de kunstenaars enthousiast! “Welkom in ons Mini Museum!” zeiden ze, en ze gaven een rondleiding en vertelden vol trots over hun kunstwerken.

Het was ontzettend leuk om alle ouders en grootouders te leren kennen die ik nog niet eerder gezien had.

Tijdens het Mini Museum werden er ook foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf. Alle kinderen zijn tijdens de les en samen met hun familie en vrienden op de foto gezet. ❤️

Na de les kreeg iedereen nog een cadeauzakje mee naar huis. Met nog meer tekenspulletjes erin, zodat iedereen tijdens de zomervakantie lekker creatief bezig kan blijven. Ik ben heel benieuwd naar alle tekenboekjes en ontwerpen die de kinderen na de zomervakantie gaan laten zien!

Want na de zomervakantie gaan we natuurlijk weer verder met Knutselen & Kletsen. “Ik blijf tot mijn 20e bij de knutselclub! Mag dat?” is natuurlijk het beste compliment dat je kan krijgen als knutseljuf. ❤️

Bedankt allemaal voor alle fijne, creatieve en gezellige knutsellessen. 🎨

En voor nu: een fijne zomervakantie gewenst! ☀️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait