Over Dionne

Ik ben Dionne van den Dam. Een kunstenaar en docent, knutselmoeder en vrijwilliger. Ik ben altijd omringd met knutselspullen. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en om dit met anderen te delen. Of het nou gaat om schilderen, (digitaal) tekenen of gewoon lekker materialen ontdekken. Creatief bezig zijn is altijd een feest!

Ik experimenteer graag met nieuwe materialen, verschillende stijlen en alles daartussenin. Ik begin elke dag met een doodle in mijn atelier en later op de dag ga ik verder met projecten waar ik op dat moment aan werk of het voorbereiden van mijn creatieve lessen.

Ik deel mijn creatieve processen online en hoop anderen te mogen inspireren.

Dionne van den Dam
Geboren op 27 februari 1992
Getrouwd met Bram en samen hebben we Julian (’14) en Vayèn (’18)
We wonen in Elst (gld) en we hebben twee huisdieren: papegaai Guusje en puppy Sam

2023 – heden | Knutselen & Kletsen
Ik heb mijn eigen creatieve lessen opgezet en ga met kinderen van 0-16 jaar knutselen aan de hand van (kunst)thema’s. Verbinding, verdieping en vrijheid zijn voor mij belangrijke kernwaarden.

2023 | Kunstklas
Ik was docent van de Kunstklas bij Creatief Collectief Elst. Kunstklas geeft les over kunstenaars en kunststromingen aan kinderen vanaf 9 jaar.

2019 – heden | Dionne’s Designs
Ik wilde graag met mijn creativiteit aan de slag en daar mijn werk van maken. Ik begon met het opbouwen van Dionne’s Designs en door de jaren heen werden mijn activiteiten steeds verder uitgebreid. Ik tekende papegaaienportretten op maat en verkocht mijn producten online. Inmiddels geef ik met heel veel plezier creatieve lessen aan kinderen van alle leeftijden en maak ik graag mijn eigen kunst.

2016 – 2019 | Bijles Elst
Ik heb met veel plezier bijles gegeven aan heel veel kinderen in Elst en omstreken. Ik vond het ontzettend fijn dat ik deze kinderen kon helpen met school. En nog belangrijker: kinderen leren het zelf te doen, zodat ze mij niet meer nodig hadden.

2015 – 2016 | IMK
Ik volgde een cursus bij IMK voor het opstarten van je eigen bedrijf. Daarna schreef ik me in bij KvK met Bijles Elst.

2015 – heden | Vrijwilligerswerk
De afgelopen jaren heb ik verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan.

Ik zat in het bestuur van Mama’s Club Elst en we organiseerden activiteiten voor moeders met kinderen van 0-12 jaar.

Ik lees regelmatig voor bij Bibliotheek Elst voor kinderen van 0-4 jaar en inmiddels is dat uitgebreid met een knutselactiviteit.

Ik schrijf zelf verhaaltjes over Guusje, een papegaai als huisdier, en lees deze voor aan jonge kinderen.

Regelmatig geef ik een kindercollege met mijn papegaai Guusje voor oudere kinderen. Ik vertel over het leven met een papegaai als huisdier en maak met de kinderen een knutselopdracht.

2013 – 2014 | Leerkracht basisonderwijs
Na mijn afstuderen kon ik nog even blijven werken op de school waar ik mijn LIO stage liep. Ik mocht blijven waar ik het allerliefste voor de klas stond, namelijk in groep 1/2.

Daarna werd ik invalleerkracht en kwam ik op verschillende scholen en in verschillende groepen. Ik heb daardoor veel ervaring opgedaan in het onderwijs.

2009 – 2013 | Pabo
Ik wist altijd al dat ik juf wilde worden. Ik wilde graag samen met kleuters knutselen en op een leuke, creatieve manier lessen geven. Toen ik afgestudeerd was aan de Havo ging ik meteen door naar de Pabo.

Ik verdiepte me tijdens mijn studie in het jonge kind.