Over Dionne

Ik ben Dionne van den Dam. Een kunstenares, knutseljuf en vrijwilliger. Ik ben altijd omringd met knutselspullen. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en om dit met anderen te delen. Of het nou gaat om schilderen, (digitaal) tekenen of gewoon lekker materialen ontdekken. Creatief bezig zijn is altijd een feest!

Ik experimenteer graag met nieuwe materialen, verschillende stijlen en alles daartussenin. Ik begin elke dag met schilderen in mijn atelier. Later op de dag ga ik verder met projecten waar ik op dat moment aan werk of het voorbereiden van mijn creatieve lessen. Ik sluit mijn dag af met doodlen in mijn schetsboekje, voordat ik ga slapen.

Ik teken en schilder het liefst vogels, maar er verschijnt ook regelmatig een ander diertje op papier. Ik raak altijd geïnspireerd door de natuur en haar seizoenen.

Kom binnen in mijn atelier waar al mijn creatieve ideeën tot leven komen. Of neem een kijkje in mijn galerie waar mijn series kunstwerken te zien zijn.

Dionne van den Dam
Geboren op 27 februari 1992.
Getrouwd met Bram en samen hebben we Julian (2014) en Vayèn (2018).
We wonen in Elst (Gld) en we hebben twee huisdieren: grijze roodstaart papegaai Guusje en beagle Sam.

2023 – heden | Creatieve lessen Knutselen & Kletsen
Ik heb mijn eigen creatieve lessen opgezet en ga met kinderen van 0-16 jaar knutselen aan de hand van (kunst)thema’s. Verbinding, verdieping en vrijheid zijn voor mij belangrijke kernwaarden.

2023 – heden | Vrijwilligerswerk: Kindercolleges met Guusje
Ik schrijf zelf verhaaltjes over Guusje, een papegaai als huisdier, en lees deze voor aan jonge kinderen.
Regelmatig geef ik een kindercollege met mijn papegaai Guusje voor oudere kinderen. Ik vertel over het leven met een papegaai als huisdier en maak met de kinderen een knutselopdracht.

2023 | Kunstklas
Ik was docent van de Kunstklas bij Creatief Collectief Elst. Bij de Kunstklas krijgen kinderen vanaf 9 jaar les over kunstenaars en kunststromingen.

2022 – 2023 | Vrijwilligerswerk: Knutselen bij Crisis Noodopvang Elst
Vlak bij onze wijk werd er een CNO geplaatst voor vluchtelingen uit verschillende delen van de wereld. Elke vrijdagochtend ging ik langs om met de kinderen te knutselen. Een hele uitdaging, want niemand sprak natuurlijk Nederlands en de meeste kinderen konden ook geen Engels.

2022 – heden | Vrijwilligerswerk: Voorlezen en knutselen bij Bibliotheek Elst
Ik lees regelmatig voor bij Bibliotheek Elst voor kinderen van 0-4 jaar en inmiddels is dat uitgebreid met een knutselactiviteit.

2019 – heden | Dionne’s Designs
Ik wilde graag met mijn creativiteit aan de slag en daar mijn werk van maken. Ik begon met het opbouwen van Dionne’s Designs en door de jaren heen werden mijn activiteiten steeds verder uitgebreid. Ik tekende papegaaienportretten op maat en verkocht mijn producten online. Ik geef met heel veel plezier creatieve lessen aan kinderen van alle leeftijden en ik maak graag mijn eigen kunstwerken in mijn atelier.

2016 – 2019 | Bijles Elst
Ik heb met veel plezier bijles gegeven aan heel veel kinderen in Elst en omstreken. Ik vond het ontzettend fijn dat ik deze kinderen kon helpen met school. En nog belangrijker: kinderen leren het zelf te doen, zodat ze mij niet meer nodig hadden.

2015 – 2016 | IMK
Ik volgde een cursus bij IMK voor het opstarten van je eigen bedrijf. Daarna schreef ik me in bij KvK met Bijles Elst.

2015 – 2016 | Vrijwilligerswerk: Mama’s Club Elst
Ik zat in het bestuur van Mama’s Club Elst. We organiseerden activiteiten voor moeders met kinderen van 0-12 jaar.

2013 – 2014 | Leerkracht basisonderwijs
Na mijn afstuderen kon ik nog even blijven werken op de school waar ik mijn LIO stage liep. Ik mocht blijven waar ik het allerliefste voor de klas stond, namelijk in groep 1/2. Daarna werd ik invalleerkracht en kwam ik op verschillende scholen en in verschillende groepen. Ik heb daardoor veel ervaring opgedaan in het onderwijs.

2009 – 2013 | Pabo
Ik wist altijd al dat ik juf wilde worden. Ik wilde graag samen met kleuters knutselen en op een leuke, creatieve manier lessen geven. Toen ik afgestudeerd was aan de Havo ging ik meteen door naar de Pabo. Ik verdiepte me tijdens mijn studie in het jonge kind.