Creative activities for refugees

🇬🇧 I’ve already spent a few wonderful days crafting with the refugees in our village!

As soon as I can, I visit and take several creative activities with me.

I gave all children their own portfolio (a file with empty sheets) in which they can draw and craft themselves. Every time I come I take an ‘assignment’ with me that they can make with their own ideas and keep it in their portfolio.

Every time I come I provide one more extensive craft activity where we can cut and paste or paint, for example. In addition, I make sure that I also have some smaller activities with me, such as a memory game, search game or coloring page.

Anything left over at the end of the morning or afternoon, I leave behind in the locker of the shelter. I always make sure I have more than enough with me, so there is always quite a lot left over. I do this so that they can still craft when I’m not there.

The days we’ve had have already been so fun! They will stay in the shelter for a while, so I will also continue to organize creative activities.

🇳🇱 Ik heb al een paar heerlijke dagdelen geknutseld met de vluchtelingen bij ons in het dorp!

Zodra het kan ga ik langs en neem ik elke keer meerdere creatieve activiteiten mee. 

Ik heb alle kinderen een eigen portfolio gegeven (een snelhechter met lege blaadjes) waar ze zelf in kunnen tekenen en knutselen. Elke keer als ik kom neem ik een ‘opdracht’ mee die ze naar eigen inzicht mogen maken en kunnen bewaren in hun portfolio. 

Iedere keer dat ik kom zorg ik voor één uitgebreidere knutselactiviteit waarbij we bijvoorbeeld kunnen knippen en plakken of verven. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik ook nog wat kleinere activiteiten bij me heb, zoals een memory spel, zoekopdracht of kleurplaat.

Alles wat er aan het eind van de ochtend of middag overblijft, laat ik achter in de kast van het opvangcentrum. Ik zorg altijd dat ik meer dan genoeg bij me heb, dus er blijft ook altijd redelijk veel over. Dit doe ik zodat ze ook nog kunnen knutselen wanneer ik er niet ben. 

De dagen die we gehad hebben waren al zo gezellig! Ze blijven nog een tijdje in het opvangcentrum, dus ik zal ook creatieve activiteiten blijven organiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait