Fotohouder

Een makkelijke knutsel die eigenlijk geen rommel geeft! En ook geschikt voor de jongste creatievelingen onder ons.

Wat heb ik gebruikt?
Action boetseerklei
Action schelpjes
– Grote paperclip
– Secondelijm
– En natuurlijk een foto met papa of mama!

Ik heb de helft van de klei gebruikt en maakte daar een mooie bol van. Zorg ervoor dat de onderkant van de bol plat blijft, zodat de fotohouder goed kan blijven staan.

Ik liet mijn dochter de bol klei versieren met schelpjes. Deze schelpjes had ik toevallig nog in mijn atelier liggen. Maar je kan natuurlijk van alles gebruiken, bijvoorbeeld iets wat je nog in huis hebt: kralen, strijkkralen, diamantjes. Of iets uit de natuur: steentjes, stokjes, schelpjes.

Als de versiering goed in de klei gestoken wordt, blijft het prima zitten. Anders kan je ook een beetje lijm gebruiken bij het insteken.

Als laatste pak je de grote paperclip. Dit moet je wel zelf even doen, want ik heb secondelijm gebruikt. Eerst een klein deukje maken waar de paperclip moet komen te zitten. Dan wat secondelijm erop. Daarna druk je de paperclip ver genoeg in de klei.

De secondelijm droogt natuurlijk snel op, maar omdat het zo’n grote brok klei is, heeft de klei wel een paar dagen de tijd nodig om te drogen. De paperclip kan dan nog bewogen worden, maar na een paar dagen zit die ook vast.

En als laatste natuurlijk… de foto!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait