Zelfdrogende klei

Nadat we lessen hebben gehad met een meer gerichte opdracht, mochten de kinderen vandaag helemaal vrij werken met klei. Natuurlijk had ik wel wat ideeën mee voor inspiratie. En de kinderen gingen meteen enthousiast aan de slag!

Materialen die we gebruikt hebben:
– zelfdrogende klei
– roerstokjes
– rietjes
– houten lepels
– vogelveren
– klein bekertje water

Ieder kind kreeg een eigen stuk klei en de rest van de materialen mochten ze naar eigen inzicht gebruiken. Er werd gerold, gekneden en bovenal genoten.

De bakjes water werden gebruikt om de klei wat meer uit te smeren, zodat de oppervlakte mooi glad zou worden. Of om stukken klei weer aan elkaar te ‘plakken.’ De kinderen hadden dit alles snel en goed door.

De stokjes werden op allerlei verschillende manieren gebruikt: om snorharen te maken, om een naam te schrijven of om patronen te maken.

Er werden zoveel verschillende dingen gemaakt, zo leuk! Sommige meiden gingen aan de slag met allemaal kleine taartjes. Ik bedacht me dat ik thuis nog wat kartonnen bordjes heb, dus ik heb beloofd om die volgende les mee te nemen zodat ze die kunnen gebruiken als taartschaal.

Maar er werden ook mooie dieren gemaakt, zoals een konijn of kat.

Ik blijf het bijzonder vinden om te zien hoe creatief en kunstig sommige kinderen zijn!

Zelf maakte ik deze trol, gebaseerd op de serie van Hilda. Nog even laten drogen en als de neus dan hard is, moet er nog een belletje aan gehangen worden.

De volgende les is gaan we met acrylverf schilderen op een schildersdoek. De klei is tegen die tijd wel hard geworden en kinderen mogen dan ook nog hun kleikunstwerk schilderen.

Laat je inspireren door wat de kinderen creëren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait