Voorlezen: Peppa Pig

Ik mocht weer voorlezen in bibliotheek Elst en dit keer was het thema “Peppa Pig.” Die kent iedereen natuurlijk wel!

Ik werd door de programmamaker van tevoren gevraagd om een knutselactiviteit in dit thema te bedenken voor alle bibliotheken die meedoen aan Voorleespret voor peuters. Leuk! Dat wilde ik natuurlijk wel! Dus ik dook mijn atelier weer in.

Zelf maak ik graag knutselactiviteiten die ik met mijn Cricut kan voorbereiden, maar dat kon deze keer dus helaas niet. Want ik ga ervan uit dat de rest geen Cricut heeft. Dus het moest iets makkelijks zijn zowel voor de peuters om te maken, als voor de voorlezers om voor te bereiden. En het liefst ook nog geen rommeltje, want verf in een bibliotheek is niet zo handig…

Dat bracht mij back to basic: knippen en plakken. Maar met een twist. Ik heb dit jaar al vaker gewerkt met snippertjes dus daar koos ik nu ook weer voor. Een simpele activiteit en met een uitdaging voor oudere kinderen: de snippertjes die ik van tevoren heb geknipt kunnen zo opgeplakt worden, de kinderen die het leuk vinden of meer uitdaging nodig hebben kunnen zelf snippertjes knippen. De hele knutselactiviteit kan je hier bekijken.

Het was weer hartstikke leuk, de kinderen zaten ontzettend lief en rustig te luisteren en naderhand heerlijk te knutselen.

Mijn volgende voorlees- en knutselactiviteit in de bibliotheek is op 20 januari. Maar kijk gerust ook eens op de website van bibliotheek Elst voor nog meer leuke activiteiten daar! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait