Peppa Pig met snippertjes

Materialen:

Zorg ervoor dat je voldoende roze papier hebt, want Peppa Pig is natuurlijk roze. Knip het papier in reepjes (of gebruik een snijmachine) en knip de reepjes daarna in kleine stukjes. Dit zijn de snippertjes.

De snippertjes kunnen niet mislukken. Scheef gesneden of papier gescheurd? 
Snippertjes zijn perfect zoals ze zijn!

Je hoeft niet alleen nieuw papier te gebruiken. Het is juist ook erg leuk om restjes papier te gebruiken van bijvoorbeeld knutselpapier, tissuepapier, cadeaupapier, enveloppen, stof, lintjes… alles wat je maar kan vinden en verzinnen.

Voor Peppa Pig zelf kunnen de kinderen roze snippertjes gebruiken (maar mag natuurlijk ook een andere kleur!) en voor de ballonnen kleuren naar wens, bijvoorbeeld rood, geel en oranje, of juist allerlei verschillende kleuren door elkaar. 

Leg ook wat restjes papier op tafel neer zodat de kinderen dit zelf kunnen scheuren of knippen.

Geef de kinderen de vrijheid om te kiezen wat ze willen. Willen ze graag snippertjes gebruiken die al kant en klaar zijn? Of willen ze zelf stukjes papier scheuren? Of misschien liever knippen?

De kinderen smeren met lijmstiften wat lijm op papier. Daarna kunnen ze de snippertjes er makkelijk op plakken. Ze hoeven dus niet alle snippertjes een voor een te lijmen. De lijm droogt vanzelf op en is naderhand niet meer te zien.

De kinderen kunnen met potloden en stiften de kleurplaat verder inkleuren of versieren naar wens.

Tip:
Kinderen vinden snippertjes GEWELDIG om mee te spelen en te knutselen. Bewaar alle snippertjes na de knutselactiviteit in een grote bak met deksel en mix alles door elkaar. Bij elke (knutsel)activiteit kan je de bak met snippertjes weer erbij pakken.

peppa pig knutselen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait