Welkom, Sammie!

Vorige week was het dan eindelijk zover: we mochten onze puppy ophalen!

Wat hadden we hier lang op gewacht, zeg. Vooral onze kinderen. Zij wilden al jaren graag een hond en onze dochter aait werkelijk elke hond die we onderweg tegenkomen. Wij zeiden altijd dat we geen hond zouden nemen, want mijn man en ik zijn geen “hondenmensen,” wij zijn “vogelmensen.”

Maar inmiddels is onze jongste dochter 4, gaat ze al een paar maanden naar de basisschool en was er wel ruimte voor. Dus toen mijn kinderen laatst weer zeiden “we zouden zo graag een huisdier willen waar we mee kunnen spelen,” ben ik er serieus over na gaan denken. Want eerlijk is eerlijk, met Guusje kunnen ze niet echt spelen. Ook mijn man was al gauw om en zo begon de zoektocht naar een beagle puppy. Ook niet makkelijk, want zoveel erkende fokkers zijn er niet. Maar via Beagle Club Nederland hadden we dan toch een goede fokker gevonden – die ook nog binnenkort een nestje verwachtte!

We hadden besloten om onze kinderen erbij te betrekken vanaf het begin. Dat maakte het wachten ook moeilijker en langer, maar we vonden het belangrijk dat ook zij goed voorbereid werden op de komst van een puppy.

Op 8 maart 2023 was het dan zover. Ik stond ‘s ochtends in de Jumbo en kreeg een appje: de puppy’s zijn geboren! En wij hadden het geluk dat we na 3 dagen al mochten komen kijken. We waren natuurlijk op slag verliefd! Voor onze kinderen was dit nog wat moeilijk, want ze konden nog niks doen met de puppy’s en ze waren eigenlijk een beetje… saai.

Maar na 4 weken veranderde dat. We kwamen langs voor de derde keer en ineens konden ze spelen! We kregen ook te horen welke van ons zou worden. Wat een schatje!

Het wachten werd nog wat moeilijker, want we wilden ‘m natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis nemen! Op 1 mei mochten we Sam eindelijk ophalen.

Sam is nu inmiddels al langer dan een week bij ons en oei, wat zijn we moe, haha! Maar het is het dubbel en dwars waard. Wat een leukerd, wat een lieve hond, wat een gezelligheid! Echt een aanwinst voor ons gezin. En mijn man en ik (geen “hondenmensen”) zijn ook verliefd op onze Sam!

Je kan alle dagelijkse avonturen van Sam volgen op YouTube, Instagram en Facebook.

Veel kijkplezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait