Voorlezen: “Guusje, een papegaai als huisdier”

Of ik een keer met mijn papegaai naar de bibliotheek wilde komen om een verhaaltje voor te lezen over papegaaien? Maar natuurlijk!

Samen met Guusje ging ik gisteren naar Bibliotheek Elst om te vertellen over Guusje, een papegaai als huisdier. Wat een opkomst was er! Er waren zeker meer dan 60 ouders en kinderen, daarna zijn we de tel kwijtgeraakt, haha!

Toen ik werd gevraagd om voor te lezen heb ik eerst samen met Gabriëlle van de bieb hard gezocht naar boekjes over papegaaien, in het bijzonder een grijze roodstaart papegaai, natuurlijk. We hadden heel veel leuke boekjes gevonden, maar helaas niks wat ik zocht. Dus ben ik zelf een verhaaltje gaan schrijven. En wat voor een! Ik wilde een verhaaltje schrijven speciaal voor (jonge) kinderen, informatief, interactief en op rijm. Dat heeft me wat uurtjes werk gekost, maar het is me gelukt! Ik kreeg alleen maar positieve reacties en wat was dat fijn om te horen!

Eenmaal thuis kreeg ik nog zoveel leuke ideeën wat ik graag nog een volgende keer zou willen vertellen en laten zien. Dat komt vast nog een keer!

Voor nu staat er een kindercollege gepland op donderdag 20 april 2023 voor kinderen vanaf 6 jaar. Guusje komt dan ook weer mee en ik ga weer meer vertellen over een papegaai als huisdier én we gaan samen vogelkunst maken. Ik heb er zin in!

Je kan je hier aanmelden voor het kindercollege. Tot dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait