Space Expo

We hebben weer een museumjaarkaart aangeschaft en het eerste museum waar we naartoe gingen was Space Expo in Noordwijk. Deze stond al lang op ons verlanglijstje en wat was het tof!

Bij binnenkomst kom je eerst door een donkere hal met prachtige foto’s. Daarna is er een grote ruimte, verdeeld in hoeken, waarbij je echte satellieten kan bekijken, de originele Sojoez-capsule van André Kuipers, een model van het International Space Station (ISS) en nog veel meer.

Er was ook een echte meteoriet om te bekijken én aanraken. Echt supertof!

“Dit stuk weegt 70 kg en behoort tot de Campo del Cielo meteorieten. Deze zijn ongeveer 6000 jaar geleden in het noorden van Argentinië neergestort als één grote ijzeren massa die bij de botsing in vele stukken uiteen is gevallen.”

Binnenin het model van de ISS waren er allerlei details te zien, waaronder ook waar ze slapen en naar de wc gaan. Echt bizar en leuk om te zien!

In de punt van de ISS kon je gaan zitten en leek het net alsof je echt door de ruimte aan het vliegen was.

Natuurlijk gingen we ook op de foto met André Kuipers. Nou ja, een kopietje dan. 😉

En het tofste vond ik denk ik wel de simulator waar je in kon zitten. Die begint helemaal te trillen en dan voel je hoe het is om in een raket gelanceerd te worden. Als je ernaar kijkt hoe iemand erin zit, ziet het er niet zo bijzonder uit. Maar als je er zelf in gaat zitten is dat echt een hele ervaring!

www.space-expo.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait