Paint spray

Nadat ik al zo lang wil beginnen met mixed media, heb ik echt geen idee waar ik moet starten. Terwijl ik zoveel ideeën op heb gedaan bij anderen. Ik weet het gewoon niet?! Dus ik begin heel simpel. Ik pak schilderpapier en schilder de ondergrond oranje en rood. En nee, ik heb de verfroller tussendoor niet uitgespoeld, ik gebruik de kleuren gewoon lekker door elkaar. 🙂

Ik pak verschillende soorten karton en knip wat vormen uit. Het voelt nog niet goed. Maar hé, ik ben bezig!

Ik werk op de grond voor extra bewegingsruimte.

Ik besluit om wat vormen op mijn iPad te tekenen en ze uit te snijden met mijn Cricut. Dit gaat lekker snel! Ja, hier word ik blij van. Ik gebruik de vormen om een collage te maken op de oranje en rode ondergrond die ik heb geverfd.

Ik was bij Action voor wat boodschappen en kwam weer die paint spray tegen die ik al vaker heb gezien, maar steeds niet kocht. Ik neem een setje mee en probeer het thuis meteen uit. Wow, wat een kleur! De spray spuit heel goed, veel ook. Als je van een afstandje spuit wordt het hele blad gevuld met een prachtige gloed. Van dichtbij krijg je een mooie volle, gevulde vlek. Ik bespuit wat verschillende vormen die ik met de Cricut heb gesneden. Bovenin zie je een collage die ik heb gemaakt met de geschilderde vormen op een oranje ondergrond. Dit wordt leuk! Ik begin lekker in het proces te komen nu.

Ik heb nog wat geschilderde vellen liggen van eerder, waar ik ooit wat mee wilde doen, maar nog niet gedaan heb. Ik pak ze erbij en kijk wat goed voelt en waar ik nog wat aan wil toevoegen.

Dit blad was al geschilderd met acrylverf. Ik probeer verschillende dingen uit met wasco en spray paint. Als ik het papier rechtop houd, dan druipt het mooi naar beneden.

Dit was mijn kliederpapiertje. Ik heb ‘m eerst gebruikt om de gesneden vormen op te spuiten en daarna als ondergrond voor de druppels die van het vorige blad afdropen. Ik vind dit blad eigenlijk heel erg leuk geworden. De druppels lijken alleen wel een beetje op bloed, haha. Maar ik ga ‘m bewaren. Ik wil dit blad zeker nog gaan gebruiken in een kunstwerk.

Ik heb een waslijn opgehangen in mijn atelier. Zo kan ik alle experimenten ophangen en bekijken. Zodra ik genoeg heb haal ik ze eraf om te gebruiken.

Later ga ik met alle experimenten een mixed media kunstwerk maken. Ik heb al een idee in mijn hoofd. Maar ik ben nog niet klaar met experimenteren.

De spray paint bevalt me zo goed. En dat van de Action nog wel! Ik ga terug om alle andere kleurtjes ook te halen.

Wordt vervolgd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait