Mandala tekenen op singles

Een mandala komt uit het Hindoeïsme en Boeddhisme. Het woord mandala betekent ‘magische cirkel’ of ‘magisch wiel’. Mandala’s dienen tot inspiratie en innerlijke verrijking. Een mandala bestaat uit patronen en symbolen rondom een middelpunt.

Tegenwoordig luisteren we muziek op bijvoorbeeld Spotify, maar vroeger werd er muziek geluisterd op lp’s en singles. Wij gaan een mandala op een single maken!

Materialen:
– LP, single of gewoon een (zwarte) cirkel van karton
– Restjes materiaal, zoals papier/stof/crepepapier/karton/vloeipapier/enz.
– Speciaal van mijn papegaai gebruikte ik ook veren voor de mandala’s 🙂
– Lijm
– Paint markers

0-4 jaar:
Samen ga je heerlijk genieten van het versieren van een single. Maak je niet druk dat het een prachtige, perfecte mandala moet worden. Het doel is samen knutselen en genieten! Help je kind met het knippen van stukjes papier of ander materiaal. Je kan ook goed glitter pailletten gebruiken. Deze zijn in allerlei verschillende vormen te krijgen, kijk maar eens bij Action. Deze kan je opplakken tussen alle andere materialen waardoor het toch herkenbare vormen heeft. Versier de rest van de single met paintmarkers.

4-8 jaar:
Knip allerlei verschillende stukjes uit de verschillende materialen die voor je liggen. Het hoeven niet perse figuurtjes te zijn, gewoon snippertjes mogen ook. Leg ze op volgorde neer. Bijvoorbeeld rood, blauw, geel – rood, blauw, geel. En maak zo een patroon van snippertjes op je single. Met paintmarkers kan je nog meer figuurtjes tekenen om je mandala af te maken.

8-16 jaar:
Knip en teken verschillende vormen, zoals cirkels/driehoek/rechthoek/vierkant, maar ook vormen zoals hartjes/sterren/maan/enz. Deze leg je allemaal in een patroon op je single neer en daarna plak je ze vast. Met paintmarkers kan je nog extra lijnen of vormen tekenen om het patroon meer vorm te geven.

Er waren tijdens de les zóveel mooie mandala’s gemaakt, dat ze allemaal een ereplaats op mijn website verdienen. Bekijk het filmpje hieronder voor al die prachtige kunstwerken!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait