Kunst met kranten

De Koreaanse kunstenaar Lee Kyu-Hak maakt schilderijen van beroemde kunstenaars na met kranten.

Hij gebruikt stukjes hout, gewikkeld in krantenpapier, om het schilderij dezelfde penseelstroken te geven als het origineel.

Wij gaan onze eigen kunst maken, met weer een variatie op het kunstwerk van Lee Kyu-Hak.

Materialen:
– Karton
– Kranten
– Lijmstick
– Aquarelverf

Gebruik een vel stevig karton voor de ondergrond. Scheur de kranten in stukjes. Je plakt eerst een laag met stukjes kranten over het hele karton heen. De tweede laag wordt je bloem.

0-4 jaar:
Scheur of knip een simpel rondje uit krantenpapier. Daarna scheur je samen met je kind de blaadjes voor de bloem. De blaadjes hoeven echt niet perfect afgerond te zijn. Laat het lekker de vorm zijn die het vanzelf wordt! Plak eerst de blaadjes op in de vorm van een cirkel en daarna het rondje in het midden op de punten van de bloemblaadjes. De bloem ga je schilderen met aquarelverf.

Wordt het geen bloem maar iets heel anders? Helemaal prima!

4-8 jaar:
Scheur eerst een lange, smalle strook en plak deze op voor de steel. Daarna scheur je blaadjes voor de bloem en een rondje. Plak eerst de blaadjes op in de vorm van een cirkel en daarna het rondje in het midden. Je kan nog extra blaadjes scheuren voor aan de steel. De bloem ga je schilderen met aquarelverf.

8-16 jaar:
Welke bloem ga je maken? Kijk goed hoe deze bloem eruit ziet en hoe je de vormen van de bloem uit krantenpapier gaat scheuren. Leg de bloem eerst neer voordat je alles gaat opplakken. Na het opplakken ga je de bloem schilderen met aquarelverf.

Tips:
– Let op dat je de kranten niet te nat maakt met water van de verf, het is erg dun papier.
– Heb je nog kleine stukjes papier over na het scheuren van je bloemblaadjes? Deze kan je nog toevoegen aan de achtergrond rondom je bloem. Geeft een leuk effect, al die kleine snippertjes erbij!
– Heb je een ander idee voor dit kunstwerk? Pas de opdracht gerust aan in je eigen kunstenaarsstijl!

Kijk voor nog meer inspiratie dit filmpje:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait