Gouden Kroon

Het is weer zover… morgen zijn de Koningsspelen op school en volgende week natuurlijk Koningsdag!

Ik ben de afgelopen week al druk bezig geweest: mijn doos met Koningsspullen van de zolder af gehaald, oranje kleren voor de kinderen gekocht en voor mijn man en mij ook nog nieuwe oranje truien, nog wat nieuwe oranje accessoires bij Hema en Action gekocht en natuurlijk… geknutseld voor Koningsdag!

Samen met de kinderen maakte ik de gouden kroontjes die je onderaan dit blog in de video ziet. Wat zijn ze leuk geworden! Nou ja, die van mij is een beetje saai, want mijn kinderen pikten alle grote diamanten in, dus ik had bijna alleen maar mini diamantjes, haha.

Ik verfde eerst een stuk karton in goud kleur, daarna kronen snijden met mijn Cricut (maar je kan natuurlijk ook gewoon zelf tekenen en uitknippen) en versieren met diamantjes van de Action.

Ook maakte ik nog memory van kronen en foto’s van het Koningshuis om de kinderen te leren wie nou onze koning, koningin en prinsessen zijn, met namen. Ik heb alles geprint en gelamineerd, zodat het jarenlang mee kan gaan.

De memory was een enorme hit!

Al deze spullen bewaar ik in een doos die ik na Koningsdag weer op zolder zet. Volgend jaar komt ‘ie dan weer tevoorschijn. En als ik in een jaar nieuwe accessoires koop of zelf iets maak, zoals de memory, komen die ook weer in de doos erbij. En zo worden mijn themadozen ieder jaar aangevuld met nieuw materiaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait