Week 20

Maandag 13 mei 2024
De kindjes waren weer lekker na school na de meivakantie en dat gaf mij mooi even de tijd om mijn brain dump weer op orde te maken. Er zijn altijd zoveel dingen die moeten gebeuren… Of nou ja, moeten… Het meeste op mijn lijstje is wat ik WIL doen. En dat wat MOET gebeuren is vaak veel minder dan we denken…

Dus ik heb een digitaal lijstje ‘Brain Dump’ en daar schrijf ik alles in wat ik wil en moet doen. Al mijn 1001 creatieve ideeën. En per dag bekijk ik dan: wat wil/moet ik vandaag doen?

En ja, vaak blijven er dan een hoop activiteiten liggen. Er is gewoon niet genoeg tijd. Maar, ik ben wel blij dat ik altijd zoveel creatieve ideeën heb die ik graag wil uitvoeren. Want als ik helemaal geen creatieve ideeën zou hebben, zou het leven ook saai zijn, toch?

Dinsdag 14 mei 2024
Nu de meivakantie voorbij is en de scholen weer begonnen zijn, beginnen deze week ook mijn knutsellessen weer. 🥳 Vandaag weer heerlijk in mijn atelier geweest om alle lessen voor te bereiden.

Woensdag 15 mei 2024
Na al die tijd voor mezelf bezig geweest te zijn met mijn gedichten & gedachten, nu (met knikkende knieën!) mijn eerste gedichtjes online gezet…!

En ik heb wel iets super leuks bedacht voor het knutselen met kleuters, maar daarvoor moet ik ook minimaal 350 lintjes knippen! Nou, de eerste 120 zijn geknipt. Nog 230 te gaan…

Donderdag 16 mei 2024
Weet je nog dat ik laatst nieuwe notitieboeken had gekocht om dingen op te schrijven en mijn hoofd wat leger te maken? Ja, werkt goed, wil ik graag blijven doen, maar die boekjes waren daar niet zo fijn voor. Het papier is echt aquarelpapier en de helft van de bladzijdes zijn te ruw om lekker op te kunnen schrijven met een pen.

Dus die boekjes ga ik nu als “shitbook” gebruiken – daar kom ik later nog op terug… 😉

Gisteravond kwam ik de prachtige notitieboeken van Peter Pauper tegen en WAUW die moest ik hebben! Dus voor het slapengaan nog eentje uitgezocht en besteld. Dan ga ik vanaf nu deze gebruiken voor al mijn creatieve gedachtenspinsels, ideeën en brain dump.

Vrijdag 17 mei 2024
Vanochtend weer begonnen met een nieuwe serie knutselen met kleuters. Het nieuwe thema binnen de school is mode, dus ik had bedacht om oude kleren te recyclen en samen met de kleuters een slinger te maken van stof. Hoe leuk is dat!

Het is wel veel werk, om alle sliertjes van tevoren te knippen én sommige kleuters kunnen nog geen knopen leggen… maar, als ik dan het resultaat zie, is het echt weer waard. Nog drie ochtenden en heel veel kleuters te gaan, dus je snapt wel hoe lang de slinger uiteindelijk gaat worden! 😉

Bij de knutselclub ‘s middags leerden we over warme en koude kleuren. Dat was nog best lastig… Maar, uiteindelijk had iedereen wel door hoe het werkte. Daarna maakte iedereen twee kunstwerken, eentje met warme kleuren en eentje met koude kleuren. Er zaten prachtige resultaten tussen!

Zaterdag 18 mei 2024
Het was weer zover: ik mocht voorlezen in bibliotheek Elst en dit keer over een van mijn lievelingsboekjes, Woezel & Pip! Daarna natuurlijk nog even knutselen en iedereen begon enthousiast hartjes te knippen voor de liefste hondjes.

Zondag 19 mei 2023
Samen met Vayèn dook ik vanochtend mijn atelier in. Dat is voor haar echt goud waard. 💛

We pakten een van de schetsboeken (die ik nu dus niet meer gebruik als notitieboek maar als shitbook, ofwel: gewoon lekker aanrommelen en het hoeft niks te worden!) en we gingen samen aan de slag met kliederen. En wat was het leuk! Gewoon even lekker bezig zijn en nergens over nadenken. Ik heb er ook filmpjes van gemaakt, die zijn echt schattig geworden met die kleine handjes van Vayèn erbij, en die komen binnenkort zeker op mijn YouTube te staan.

‘s Avonds gingen we weer bbq’en – in de regen! Voordat we de overkapping hadden, zouden we dit nooit gedaan hebben. Want dan werd alles nat, ondanks dat we er wel een waterdicht schaduwdoek hadden hangen. Maar nu hadden we zoiets van: och, een buitje, is niet erg, wij kunnen gewoon bbq’en. 😄

Uiteindelijk viel er wel meer dan een buitje en begon het zelfs de donderen…! Maar gelukkig waren we bij de ergste regen alweer binnen. Het was echt héérlijk eten vandaag, buiten, onder de overkapping, met een flinke regenbui op de achtergrond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait