Week 16

Maandag 15 april 2024
In mijn hoofd is het nooit stil. Overal waar ik kijk, krijg ik creatieve ideeën. Veel schrijf ik op in mijn brain dump, maar je snapt wel dat er nooit genoeg tijd is om ze allemaal uit te voeren. En ik heb ook altijd een liedje in mijn hoofd. Op repeat. Elke keer een andere ook. Druk hè?

Dinsdag 16 april 2024
Het was weer dinsdag en dinsdag is atelierdag. ❤️ Was het maar elke dag atelierdag… Ooit komt dat vast, als de kinderen wat groter zijn en zelfstandiger, dan krijg ik vanzelf meer tijd in mijn atelier. 🥰

Het was dus weer tijd om mijn les voor vrijdag voor te bereiden, we gaan een echt kunstwerk maken voor Moederdag.

Maar het was óók tijd om cadeautjes in te pakken, want we hebben deze week twee verjaardagen! Mijn allerliefste Bram is zondag jarig. Samen met Julian en Vayèn maakte ik caketoppers voor op de taart. Eigenlijk heel simpel, maar wel leuk: ik schilderde verschillende vormen met aquarelverf en zij mochten erop tekenen met de Woody’s die ik onlangs heb gekocht. Niet alle creatieve activiteiten hoeven moeilijk of veel werk te zijn! 😉

Het vriendinnetje van Vayèn is ook jarig en ik mocht een knutselverrassingspakket voor haar samenstellen! Als ik cadeaus koop voor andere kinderen, dan wil ik altijd iets kopen wat net ff iets anders is en ze waarschijnlijk niet standaard in huis hebben, dan bedenk ik altijd wat mijn kinderen leuk zouden vinden en wat ik als moeder leuk zou vinden. De meeste moeders vinden bijvoorbeeld heel veel losse glitters niet zo leuk. 🤭

Voor dit knutselverrassingspakket kocht ik een supergrote set washi tape, een stickerboek met megaveel stickers, kralen, diamond paint magnets, een schetsboekje (die ik ook altijd gebruik) en een klein doosje potloodjes. En… ik maakte een zakje met stickers van de knutselclub. De kinderen zijn dól op die stickers, en Vayèns vriendinnetje zit ook bij de knutselclub, dus ze zal vast heel blij zijn met de stickers. 🥰

En bij een verjaardag horen ook snoepjes, vind ik, maar geen hele grote zak. Dus deed ik er een klein uitdeelzakje met Haribo beertjes bij. Ik vind het echt een superleuke set geworden, al zeg ik het zelf. Als Vayèn dit zou krijgen zou ze dolblij zijn, dus ik denk dat het cadeau goed in de smaak zal vallen bij het vriendinnetje!

Ik vertelde eerder over dat ik altijd zo druk ben in mijn hoofd. Ik heb dan ook echt mega veel notities en lijstjes in mijn telefoon staan. Dat helpt, maar soms is het niet genoeg. Soms wil ik ook gewoon op papier alles van me af schrijven. Dus ik fietste nog even naar de Action en kocht daar een superleuke art journal om in te werken. Om mijn hoofd wat vaker leeg te maken op papier. En ik weet niet of ik er daarna nog iets mee ga doen, misschien kijk ik er nooit meer in als het boekje vol is. Maar dan heeft het me in ieder geval wel geholpen.

Ik kocht er maar meteen zes, want ik ken mezelf en mijn kinderen. Als het voor mij goed werkt, dan wil ik er graag nog een zodra het boekje vol is. En zodra Vayèn het boekje ziet, wil zij er ook een om in te tekenen, haha.

Ik zit al zo’n 1,5 week niet zo lekker in mijn vel, moe, enorm verkouden en met tekenen en schilderen lukt het allemaal niet zo… maar vanavond leek het ineens allemaal eruit te komen. Ik ging nog even mijn atelier in, probeerde wat nieuwe dingen uit en ineens kwamen daar de leukste tekeningen uit. Ik was helemaal happy! Zo bijzonder hoe je toch elke keer weer tot nieuwe inzichten komt en áltijd blijft leren.

Wow, dat was een heel lang verhaal over deze dag!

Donderdag 18 april 2024
Niet echt een creatieve dag vandaag… ik moest naar de tandarts, ging op visite bij opa en oma en ‘s middags werden de boodschappen bezorgd. Tja, moet ook gebeuren.

Vrijdag 19 april 2024
Vandaag dan weer wél een heel creatieve dag, gelukkig!

Vanochtend was de laatste ochtend knutselen met kleuters voor de meivakantie. Ik heb nu alle kinderen gehad van twee kleutergroepen. Het is intensief, maar ontzettend leuk om te doen. Na de meivakantie ga ik weer opnieuw met alle kleuters knutselen, met een nieuwe activiteit binnen een nieuw thema. To be continued!

‘s Middags natuurlijk weer knutselen met de knutselclub. De kinderen schilderden een bos bloemen voor hun moeders voor Moederdag. Daarna maakten ze ook nog zelf inpakpapier. Wat zijn het mooie kunstwerken geworden, zeg. Ik weet zeker dat er heel veel moeders blij gaan zijn op Moederdag dit jaar. 🥰

Zaterdag 20 april 2024
We vierden het hele weekend feest, want Bram was jarig! 🥳 Bram wilde op zaterdag graag naar Space Expo in Noordwijk, dus hup de auto in, daar gingen we. We hebben een museumjaarkaart genomen, dus er zullen nog veel musea volgen. Later zal ik nog een apart blog schrijven over hoe het museum was. Hier alvast een sneak peek, op de foto met André Kuipers!

En aangezien Space Expo maar een paar minuten van het strand af is, gingen we daar natuurlijk ook nog even langs. Het waaide hárd! Maar het was echt heerlijk en de kinderen hebben enorm genoten. 🙏

Zondag 21 april 2024
Vandaag was Bram dan echt jarig, de liefste man en vader van de hele wereld! 🥰 We verwenden hem met cadeautjes, de prachtig versierde taart en ‘s avonds lekker uit eten. Het was héérlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait