Week 15

Maandag 8 april 2024
Vanochtend was ik druk met de laatste voorbereidingen, want… Vandaag was dan eindelijk de eerste les van Coole Creaties. En het was ook écht cool! De workshop was volgeboekt en alle kinderen waren super enthousiast. Zo leuk. De tijd vloog voorbij en er zijn echt prachtige, coole creaties gemaakt!

Ik kreeg ook al meteen nieuwe aanmeldingen voor de volgende les. Zo tof! Op 3 juni gaan we figuurzagen. Voor elke les Coole Creaties moet je je apart aanmelden. Aanmelden kan hier, of als je al een inschrijfformulier hebt ingevuld, hoef je alleen maar een berichtje te sturen.

Dinsdag 9 april 2024
Weer een ochtend in mijn atelier, samen met Guusje, de les van vrijdag voorbereiden. Deze week gaan we een collage maken à la Matisse. Ik vind het leuk om tijdens mijn creatieve lessen het knutselen af te wisselen met kunst. Zo geef ik de ene les een creatieve opdracht aan de hand van een thema of feestdag en de andere les een creatieve opdracht aan de hand van een kunstenaar of kunststroming.

Woensdag 10 april 2024
Ik had na het avondeten wat tijd over en besloot om toch nog even het atelier in te duiken. Een half uurtje even wat aanrommelen. Ik pakte nog wat cadeautasjes en begon deze ook met de gelli plate te bedrukken. Want volgende week is een vriendinnetje van Vayèn jarig, maar ik had nog geen knalroze tasje gemaakt, dat kan natuurlijk niet. 😉

Helaas pakte de laatste laag verf niet goed, waardoor ik ‘m niet zo mooi vond geworden. Het droogde vrij snel, dus ik werkte ‘m af met mijn posca markers. Ja, dat was veel werk, maar ook heerlijk om te doen. 🙂

Als ik met mijn gelli plate werk, dan heb ik er altijd een kladblaadje naast liggen. Daar ga ik dan met mijn roller overheen om de restjes verf eraf te halen. En heel eerlijk, ik vind die kladblaadjes ook altijd wel een kunstwerk op zich worden. Soms ziet het er echt heel tof uit!

Donderdag 11 april 2024
Het zijn toch elke keer best wel een hoop spullen die ingepakt moeten worden voor de knutsellessen! Ook omdat ik nu twee verschillende lessen geef op vrijdag (op vrijdagochtend knutselen met kleuters en op vrijdagmiddag de knutselclub Knutselen & Kletsen) en dan wil ik ook nog eens de kinderen zoveel mogelijk verschillende materialen aanbieden… Dus ja, veel spullen om mee te nemen!

Vrijdag 12 april 2024
Het is zo leuk om te zien hoe sommige kleuters op zo’n jonge leeftijd al zo goed kunnen tekenen! Als ik de kinderen laat zien wat we gaan maken, zeggen ze allemaal: dat kan ik niet! Maar daarna ga ik stap voor stap met de kinderen aan de slag en laat ik ze per lijntje zien hoe ze een zeedier moeten tekenen. En dan komen er echt de mooiste creaties uit! En dan zie je de kinderen glunderen, zo van: o, dat kan ik toch wel. En daarna… met de spray paint is écht een feestje!

De opdracht voor de knutselclub was geïnspireerd door Matisse. Ik merk dat het bij de jonge kinderen nog helemaal niet binnen komt als we het over een kunstenaar hebben, maar dat is niet erg. Het is ook niet mijn doel om een half uur theorieles te geven, het is mijn doel om de kinderen een beetje te laten proeven van alles (materialen, kunstenaars, kunststromingen, enz.) en als ze dan even de naam van een kunstenaar hebben gehoord en zijn kunstwerk hebben gezien, is dat al prima.

De oudere kinderen snappen het allemaal al beter en dat is ook super leuk om te zien. Sommigen weten zelf ook al veel te vertellen over verschillende kunstenaars. Ik laat ze dan aan de rest van de klas vertellen wat ze al weten. Heel knap en informatief!

Ik vertelde aan de kinderen dat we het kunstwerk van Matisse niet gingen namaken, maar dat ze ‘m juist in hun eigen stijl mochten maken. En dat werd gedaan. De een maakte het helemaal in het blauw en de ander schreef er juist een hele mooie quote bij. Echt leuk om te zien hoe de kinderen altijd hun eigen draai eraan geven!

“Als je anders bent is dat juist wat je bijzonder maakt.” -Khalil

Zaterdag 13 april 2024
Wat ‘n heerlijk weertje! Samen met Guusje ging ik onkruid wieden in de tuin en in de boomspiegels. Guusje zat bij mij in de rugzak, nam ik overal mee naartoe en zette ik steeds naast me neer. Ze vond het heerlijk om zo lekker bij mij te zijn, in het zonnetje, en ze begon heerlijk te kletsen en te fluiten.

De overkapping is nog niet helemaal klaar, maar we maken er al volop gebruik van. We besloten om lekker de barbecue aan te steken. Het was natuurlijk super mooi weer, maar ook als het minder mooi is, kunnen we nu lekker buiten blijven zitten onder de overkapping. Echt héérlijk!

Zondag 14 april 2024
Ik ben heel goed in creatieve activiteiten bedenken, ook voor mijn man. 🙃 De speelboom van Guusje stond op een klein krukje met wieltjes eronder. Super fijn en handig, maar de poepjes vallen er dan naast. Ja, een papegaai poept gewoon in huis. Dus ik wilde graag een grotere opvangbak onder de speelboom hebben. Ook weer op wieltjes, zodat ik ‘m naar buiten kan rijden als we buiten zitten. Dus Bram ging voor mij aan de slag. De speelboom heeft nu echt een mooie upgrade gekregen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait