Week 13

Maandag 25 maart 2024
Maandag is mijn rustige dag, waarop ik alles digitaal bijwerk: morning pages schrijven, to do lijstjes bijwerken, les voorbereiden, social media inplannen, enz. Waarom op maandagochtend? Het is een lekker rustig begin van de week. Ik krijg weer overzicht. En we hebben huishoudelijke hulp op maandagochtend (waar ik heel erg dankbaar voor ben) en dan heeft zij alle ruimte in huis terwijl ik op één plek blijf zitten. 🙂

En terwijl ik op mijn laptop aan het werk was en de stofzuiger aan stond, ging Guusje uitgebreid badderen. Er is iets met papegaaien en stofzuigers, als die aan staat gaan ze vaak badderen, haha!

Omdat er nog een paar plekjes vrij zijn voor Coole Creaties, en ik na de vliegende start van Knutselen & Kletsen even geen reclame meer had gemaakt, ben ik bezig geweest met het ontwerpen van een flyer voor de Coole Creaties. Het wordt zo tof!!!

Er zijn nog plekjes vrij voor de Coole Creaties op 8 april. Meld je hier aan.

Dinsdag 26 maart 2024
Er is geen knutselles deze week, dus vandaag had ik de tijd voor mezelf in mijn atelier. Ik moest nog wat kleren naaien, en dat lag al een paar weken, dus daar begon ik aan. Ik kan helemaal niet zo goed naaien, hoor. Ik zou nog wel een keer op naailes willen in de toekomst. Maar voor nu kan ik mezelf goed genoeg redden met naald en draad en de basis van de naaimachine. 🙂

Ik had nog wat tijd over en haalde eindelijk mijn gelli plate uit de verpakking, die ik een maand geleden voor mijn verjaardag kreeg. Dit is een wat groter project waar je wat meer dan vijf minuten de tijd voor nodig hebt. Ik heb al eerder op een gelli plate gewerkt en het is echt wel even wennen. Eerst mislukte er een paar afdrukken. Maar uiteindelijk had ik toch een leuk mixed media werkstukje gekregen die ik leuk vond geworden. Ik heb ‘m in de doos gelegd bij mijn andere mixed media werkjes en ga deze op een later moment zeker gebruiken voor een van mijn projecten!

Donderdag 28 maart 2024
Soms lijkt het misschien alsof alles over rozen gaat in mijn leven, maar dat is heus niet zo. 😉

Ik zeg ook heel bewust: ik deel mijn creatieve leven online. En de afgelopen twee dagen was er gewoon even niet zoveel creativiteit. Ik was moe, dus ik gaf mezelf ‘vrij’ (voor zover dat kan met twee kinderen en twee huisdieren, elke dag opruimen, elke dag stofzuigen en eten koken en, en, en…) en heb het wat rustiger aan gedaan. Ik had dan ook niet zoveel online te delen.

Ik heb wel lekker zitten tutten met Vayèn: nagels lakken in bijna alle kleuren van de regenboog en ik leer haar allerlei nieuwe figuurtjes tekenen zoals zeedieren en paasfiguurtjes. En ze vindt het ook echt heel erg leuk om dit te leren. Ze is dan elke keer helemaal verrast dat ze zelf zoiets kan tekenen.

Zelf heb ik ook wat zitten doodlen in mijn boekje. Hoewel ik niet altijd alles deel, probeer ik wel elke dag iets creatiefs te doen, als is het maar wat doodlen. Want uiteindelijk voel ik me altijd wel veel beter als ik creatief bezig ben geweest.

Vrijdag 29 maart 2024
Ik had mijn oog een tijdje geleden al laten vallen op de nieuwe Woody’s van Stabilo. Ik besloot ze eindelijk te bestellen – en ze waren ook nog eens 2+1 gratis! Ik vind ze best prijzig, maar zoveel als wij knutselen, tekenen en schilderen wist ik dat het geen weggegooid geld zou zijn. Het zijn krijtjes, potloden én aquarelpotloden in één. Ze kwamen vandaag binnen en Vayèn en ik waren het er meteen over eens: ze zijn echt geweldig leuk!

Zaterdag 30 maart 2024
Als je mij inmiddels een beetje kent, dan weet je dat ik alle feestdagen graag uitgebreid vier, met alle tradities en activiteiten die erbij horen. Vandaag werden er bij ons in het dorp allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen en wij gingen een kijkje nemen. Wat was het gezellig! Er werd ook geknutseld en natuurlijk deden wij daar ook aan mee. We gingen met een goed gevulde tas vol paaseieren naar huis – want bij de opticien hadden ze nog een enorme voorraad die op moest, haha! Eenmaal thuis bakten we nog een paascake – die echt heel. erg. lekker. was.

Zondag 31 maart 2024
Vrolijk Pasen!

Hoewel we al een paar dagen Pasen aan het vieren waren, was het vandaag dan echt zover. We begonnen de dag met het maken van een Pasen/lente tafelkleed. Ik had in de winkels en op internet al gezocht naar iets leuks en kon niet meteen iets betaalbaars vinden. Toen besloot ik om zelf een tafelkleed te ontwerpen, want ik had die Cricut Easy Press al een tijdje in mijn atelier staan maar nog steeds niet gebruikt… Eerder deze week had ik al wat vormpjes getekend die ik graag wilde uitsnijden en vandaag hebben we het tafelkleed echt gemaakt. Maar het is niet zo dat het nou goedkoper of makkelijker is om zelf een tafelkleed te maken in plaats van te kopen, hoor… 😉

Maar, voor een eerste keer met de Easy Press vind ik ‘m echt kei goed geworden, er zitten geen fouten in en het staat echt supervrolijk! Ik ben er zo blij mee! We hebben de hele dag alle paaslekkernijen aan tafel gegeten. (En ja, er werd ook meteen op geknoeid…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait