Week 12

Ja ja, ik ga weer wat meer kijkjes achter de schermen delen op mijn website! Ik heb dit ook gedaan toen ik mijn blog net begon en ik ga dat nu weer oppakken.

Ik vind het erg leuk om mijn creatieve leven te delen en ik krijg daar ook veel leuke reacties op! En hoewel ik heel veel op Instagram deel, ik dat ook leuk vind en dat prima werkt, wil ik ook graag meer op mijn website delen, zodat ik wat meer details kan delen, alles bij elkaar kan blijven bundelen en bewaren.

Maandag 18 maart 2024
Ik begon de week eigenlijk met heel weinig inspiratie… Het lukte me gewoon echt even niet om iets leuks te tekenen of schilderen en alles wat uit mijn handen kwam ‘mislukte.’ Dus ik ging back to basic: ik ging wat spelen met kleur en simpele color swatches maken. Dat hielp! Er kwam weer rust in mijn hoofd en daarna kwamen de doodles ook vanzelf weer op papier.

Leuk weetje: ik gebruikte hier juist de kleuren die ik normaal gesproken niet gebruik.

Ik had ook een heel leuk gesprek op school. Ik ga vanaf deze week elke vrijdagochtend knutselen met kleuters. Dit doe ik op vrijwillige basis, ik vind het gewoon echt heel erg leuk om te knutselen met kleuters. En ik ben toch elke vrijdag op school om ‘s middags mijn eigen creatieve lessen te geven, dus dan kan ik net zo goed de ochtend lekker knutselen met de kleuters. Het thema op school is water en we gaan aanstaande vrijdag schilderen met paint spray.

Dinsdag 19 maart 2024
Dinsdag is mijn atelierdag en dan werk ik aan het voorbereiden van mijn lessen. Als ik dan nog tijd over heb, dan rommel ik nog wat aan in mijn atelier. Ik werk aan mijn eigen project of ik ruim wat op. Er is veel om op te ruimen altijd… 😉

Woensdag 20 maart 2024
De kinderen hadden een studiedag vandaag. En hoewel ik heel erg ritme en structuur nodig heb, is het stiekem ook wel fijn om een dagje vrij te hebben zo tussendoor. Een soort van mini weekend. Maar Vayèn had ook een kinderfeestje en bleef maar zeggen: “Ja, we hebben vrij vandaag hè? Maar ik niet, want ik moet naar een kinderfeestje.” Alsof ze een dag naar kantoor moest, haha!

En terwijl Vayèn naar het kinderfeestje was, had ik heerlijke quality time met Julian en Guusje. Samen op de fiets naar het dorp, boodschappen halen en daarna lekker in de zon een ijsje eten.

Donderdag 21 maart 2024
Even wennen hoor, want normaal gesproken pak ik op vrijdagochtend de spullen bij elkaar voor de les. Maar nu moest dat al een dag eerder, omdat ik op vrijdags nu ook aan de kleuters knutsellessen ga geven. Ook nog allerlei afspraken, waardoor er niet veel tijd meer overbleef voor in mijn atelier. Helaas.

Door de dag heen verzamel ik altijd kleine momentjes om even lekker voor mezelf te tekenen of te schilderen. Maar de grotere projecten waar ik aan wil werken blijven helaas langer liggen. Hopelijk komt er binnenkort gauw weer een dag waarop er meer tijd is voor een van deze projecten.

Vrijdag 22 maart 2024
Vandaag was dan de eerste les knutselen met kleuters. Wat was het leuk! Door de ochtend heen haalde ik elke keer een groepje van 6 kinderen op in de klas. Om de beurt mochten ze bij mij komen tekenen met oliepastelkrijt en daarna ‘schilderen’ met paint spray. Dat vonden ze echt heel leuk, vooral ook omdat het iets is wat ze niet snel thuis of in de klas doen.

‘s Middags dan weer gewoon de lessen van Knutselen & Kletsen. Daar werkten we met oliepastelkrijt en aquarelverf en maakten we een paastekening. De kinderen mochten hun kunstwerk meteen mee naar huis nemen en volgens mij waren de ouders blij verrast met al die mooie werken.

‘s Avonds was ik wel echt heel erg moe… haha!

Zaterdag 23 maart 2024
Nog even bijkomen van een lange dag schilderen met de kinderen gisteren, maar ‘s middags weer verder met knutselen. Want op 8 april is de eerste les van Coole Creaties en die moet natuurlijk wel voorbereid worden. Ik nodige mijn grote kleine vriend Khalil uit om te helpen met het voorbereiden van de les. Met mijn hele team (mijn man, kinderen & Khalil 😁) waren we bezig met lijmpistolen, LED Lights, hout en acrylverf. Wat werd het resultaat leuk! De jongens waren het ermee eens: dit is echt cool om te maken! Dat is de bevestiging die ik nodig had. 👍

Er zijn nog plekjes vrij voor de Coole Creaties op 8 april. Meld je hier aan.

Zondag 24 maart 2024
Het is Palmpasen en we gingen op visite bij mijn schoonmoeder. Taart bij de thee, een overheerlijke lunch (ze verwend ons altijd enorm, zo lief!) en natuurlijk paaseieren zoeken in de tuin. Vayèn was echt door het dolle heen toen ze hoorde dat de paashaas was geweest. Mijn schoonmoeder heeft echt de mooiste tuin om paaseieren te verstoppen. Zoveel groen en kleur en prachtige camelia’s in de tuin. We moesten er even een foto bij maken. Wat een heerlijke dag! ‘s Avonds met een volle buik én nog een stukje taart op de bank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait