Plastic soup

“Bijna 90% van elke liter water op aarde bevat plastic. Zelfs op plekken waar nog nooit mensen zijn geweest! Slechts 0,5% van het oceaanplastic drijft aan het oppervlak. De rest zweeft dieper in het water of ligt op de bodem. Per minuut belandt er wereldwijd één vuilniswagen vol plastic in de oceaan!”

En dit is nog maar een heel klein stukje informatie van alles wat er te vinden is op de website van Plastic Soup Foundation, een website speciaal gemaakt voor kinderen.

Wij gaan onze eigen plastic-soup-kunst maken, om anderen bewust te maken van het gebruik van plastic en milieuvervuiling.

Materialen:
– A4 stevig karton of aquarelpapier wit
– Potloden, stiften of wasco naar keus
– Plastic verpakkingen
– Lijm

Teken je eigen zeedier in de oceaan. Maak je een walvis, een schildpad, een octopus of gewoon een simpele vis? Alles mag! Daarna kleur je je tekening in met potlood, stift of wasco.

Tip: als je de oceaan met wasco inkleurt en er daarna met blauwe ecoline overheen gaat, krijg je een mooi effect!

Lukt het niet om zelf een zeedier te tekenen? Print dan wat mooie plaatjes uit van zeedieren. Knip ze uit en plak ze in de oceaan die je getekend hebt.

Als alles droog is dan plak je restjes plastic erop. Zwerft jouw plastic in de zee of wordt het opgegeten door de zeedieren? Bedenk waar je jouw plastic op wil plakken.

Laat je kunstwerk aan iedereen zien en… vertel waarom het zo belangrijk is om rommel in de prullenbak te gooien. Of nog beter: geen plastic gebruiken als het niet nodig is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait