Knutselklapper

Het “probleem” van elke ouder: alle tekeningen en kunstwerkjes slingeren rond in huis, help! 

Mijn tip: bewaar alle werkjes in een klapper. Of je het nou een kunstklapper, knutselklapper of portfolio noemt, eigenlijk is het alles in één.

Ik gebruik deze klappers en mijn eigen knutselklapper noem ik “Dionne’s Dossier” En ik bewaar er echt van alles in: van schetsen tot kunstwerken en van collages tot foto’s van creatieve activiteiten. Echt van alles dus!

Ik heb zelf altijd veel moeite met een schetsboek vullen. Het is “niet mooi genoeg” of je hebt geen zin meer of geen energie of inspiratie. En die eerste lege bladzijde in een schetsboek… zo eng! Want die moet wel perfect zijn! 😰 Maar met mijn klappers heb ik dat nooit. Ik kies zelf welk kunstwerk ik voorop doe. De klapper is altijd vol, want je hebt nooit lege bladzijden. 😉 En ik kan er álles in bewaren wat ik wil. 

Maar vooral ook verschillende soorten papier. Want soms teken ik gewoon op kopieerpapier. Soms schilder ik op aquarelpapier. Soms teken ik met alcohol markers op markerpapier. En ik kan alles perforeren of in een mapje stoppen en bij elkaar bewaren in één klapper. 

Zodra de klapper voor mijn gevoel vol zit, dan neem ik een nieuwe. Ik ben alle kleuren van de regenboog aan het sparen. 🌈

Ik hoor vaak van ouders dat hun kind zo creatief is, heel leuk, maar dat ze zoveel los slingerende blaadjes in huis hebben. Dan zeg ik altijd met een glimlach dat ze alles in een klapper moeten bewaren. Zo makkelijk! 

Bij de kunstklas gebruiken we deze klappers ook als portfolio. De kinderen krijgen insteekhoezen om hun kunstwerken in te bewaren en de schetsen, opdrachten en vrije werkjes die ze hebben gemaakt kunnen ze perforeren en ook in hun klapper bewaren. Ze mogen hun klapper zelf indelen en dat doen ze dan ook met heel veel zorg. Zo leuk om te zien! 

De kinderen van de kunstklas maken zelfs hele kunstwerken op de buitenkant van de klapper. Met permanent markers of paint markers doodlen ze hun klapper vol. Dit was de allereerste opdracht die ik de kinderen gaf in de kunstklas. En ze doen het nog steeds, elk seizoen weer! 🙏

En wat ik nou het allerleukste vind aan deze klappers: als je er over vijf of tien jaar weer eens doorheen bladert, moet je zien hoe ver je dan bent gekomen. En hoe leuk is het om de schetsen en kunstwerken van jezelf of van je kind later terug te kijken. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait