Herfst(dieren)

We werkten vandaag in het thema herfst en omdat het ook dierendag is, verwerkten we ook herfstdieren in onze kunstwerken. Afgelopen woensdag werkten we bij Vlek en Verbeelding met dezelfde materialen: aquarelverf, oliepastelkrijt en zout.

Waar sommigen toch liever abstract werkten…

Werden er toch ook heel veel herfstdiertjes geschilderd! Van schattige vosjes…

Tot stekelige egeltjes…

Maar ook mooie verzamelingen van kleine schilderingen.

Nog een lekker herfstzonnetje erbij:

En een prachtige regenboog mag ook niet ontbreken natuurlijk!

Ik gaf de kinderen een open opdracht in het thema herfst, maar wel met wat inspiratie van Pinterest. Ik vind het zo leuk om te zien hoe de kinderen daar allemaal hun eigen draai aan geven. Maar ook hoe sommige kinderen al echt een eigen stijl hebben! Zodra ze binnen komen gaan ze meteen aan de slag met iets wat ze graag willen tekenen. En de inspiratieklappers worden daarbij enthousiast gebruikt. Zo leuk! ❤️

“Mag ik ook mijn klapper als inspiratie gebruiken? Daar zit een sticker op die ik graag wil natekenen.” Ja, natuurlijk mag dat! (De kinderen mogen elke les een sticker uitzoeken en die sparen ze dan op hun knutselklappers.)

En hoe knap is het dan dat een kind van 4 jaar zelf aan de slag gaat om deze eekhoorn na te tekenen. Geweldig!

Zelf had ik mijn nieuwe schetsboekje mee en de kinderen zagen daar toevallige wat schetsen van vogels in staan. “Wil je mij leren hoe ik een vogel moet tekenen?” Ja, natuurlijk! En al gauw stonden er meerdere kinderen aan mijn bureau om mee te doen. ❤️

En daarna werden er aan de lopende band vogeltjes getekend: eentje voor papa, eentje voor oma… en eentje voor de juf. 🥰

Elke les is er nog een Creatieve Challenge: een extra opdracht die de kinderen mogen doen als ze klaar zijn. De Creatieve Challenge ging vandaag over Vincent van Gogh: maak je eigen creatieve versie van de “Zonnebloemen.”

Wederom waren er weer nieuwe kinderen van Sjors Sportief & Creatief voor een proefles. Supergezellig dat jullie er waren! Hopelijk tot gauw!

Laat je inspireren door wat de kinderen creëren! 

Vond jij de les ook zo leuk? Heb je genoten van deze blog?
Laat het hieronder in de comments even weten nog!

Een berichtje of gewoon een smiley, alles mag. Ik kijk uit naar je reactie! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait