Oliepastel, aquarel & zout

Vandaag was de eerste les van Vlek & Verbeelding, de creatieve les op woensdagmiddag. En ik moest meteen vol aan de bak! De klas zat vol met nieuwe kinderen, ook veel kinderen van Sjors Sportief & Creatief, en in het begin is iedereen dan natuurlijk even stil, maar al gauw gingen de kinderen gezellig knutselen en kletsen. 🥰

De eerste les van Vlek & Verbeelding zijn we begonnen met oliepastelkrijt, aquarel en zout. Ik leg aan het begin van de les uit welke materialen er zijn en wat ze ermee kunnen doen. Want wist je dat je met aquarelverf gewoon over oliepastelkrijt heen kan schilderen? En als je zout over de nog natte aquarelverf strooit, dat een heel mooi effect geeft?

Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met het materiaal, zonder opdracht. En wat deden ze dat goed!

Waar sommigen heel erg abstract en op gevoel aan de slag gingen…

Gingen anderen heel gericht aan het werk en werd er prachtig geschilderd!

Als je mij zou vragen om te kiezen, dan zou ik het niet weten, hoor! Ik ben groot fan van abstracte kunst, maar als kinderen zo goed een vosje uit de losse pols kunnen schilderen vind ik dat ook echt prachtig!

Heb je tijdens de les geen idee waar je moet beginnen? Dan heb ik ook meerdere klappers klaar staan bomvol inspiratie!

En als de verfset er na de les zo uitziet, dan weet je dat er heerlijk gewerkt is! 😉

Voor de kinderen die een proefles doen staat er bij de deur ook een inschrijfformulier klaar. Er waren zoveel blije gezichtjes en enthousiaste kinderen… Ik hoop jullie na deze proefles gauw weer terug te mogen zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait