Piet Mondriaan

Bij de Creatieve Kids lieten we ons vandaag inspireren door de kunstwerken van Piet Mondriaan. We hebben gesproken over zijn abstracte kunst en hoe hij de horizontale en verticale zwarte lijnen gebruikt in combinatie met de primaire kleuren rood, geel en blauw. Pfoeh, dat waren veel kunstige termen!

Wij werkten vandaag niet met de primaire kleuren, maar met (restjes) papier en stof om onze kunstwerken vorm te geven. Uiteraard mochten de zwarte lijnen daarbij niet ontbreken.

De tafel lag vol met allerlei verschillende soorten materialen. Voor ieder wat wils!

Het is altijd leuk om te zien hoe de kinderen de materialen ontdekken: want knippen in stof is toch anders dan knippen in papier… En welke lijm gebruik je nou voor welk materiaal? Lekker experimenteren dus!

Waar de meesten eerst vierkantjes knipten om op te plakken…

Gingen anderen juist eerst de lijnen opplakken en daarna pas papier en stof uitknippen. En waar de een juist rechte lijnen opplakte, maakte de ander de lijnen juist scheef!

Dit vind ik nou zo leuk: zien hoe ieder een kunstwerk in zijn eigen stijl maakt. Er is geen voorbeeld van hoe het ‘moet,’ maar juist heel veel inspiratie en vrijheid om je eigen kunstwerk te maken.

Zelf vond ik het ook leuk om weer mee te doen en ik maakte er zelfs twee. Eentje met verschillende soorten materialen in vierkantjes:

Maar ook eentje met één kleur, en daar dan de lijnen overheen geplakt:

Toch vind ik de kinderkunstwerken mooier dan die van mezelf! 😉 Bijvoorbeeld deze met juist de scheve lijnen:

Of deze met prinsessen!

Ik heb weer genoten, bedankt voor deze heerlijke les, lieve kinderen! Volgende week gaan we werken met aquarelverf, oliepastelkrijt en… zout?!

Laat je inspireren door wat de kinderen creëren!

Vond jij de les ook zo leuk? Heb je genoten van deze blog?
Laat het hieronder in de comments even weten nog!

Een berichtje of gewoon een smiley, alles mag. Ik kijk uit naar je reactie! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait